Bevrijdingsplein 5 mei

ROSMALEN – Op zondag 5 mei  viert Rosmalen haar bevrijding. Op initiatief van Parochie Heilige Maria, Muziekvereniging St.Cecilia en het Rodenborch-College wordt de Driesprong die dag omgetoverd tot een Bevrijdingsplein.

Verschillende verenigingen, stichtingen,  leerlingen en oud-leerlingen van het Rodenborch-College en horecaondernemers trekken samen op bij de programmering. Tussen 11.30 en 21.00 uur wordt er gestart met een openluchtmis door Parochie Heilige Maria, daarna zijn er optredens van dansers, zangers, een koor, dj’s, een minimusical, een concert van Harmonieorkest  St. Cecilia. De Brickhouse-Coverband verzorgt het avondprogramma met live muziek.

Overdag zijn op de Driesprong een aantal stands waarin de essentie van vrijheid gepresenteerd wordt. Voor de allerkleinsten staat er een springkussen.

Het Rodenborch-College en de Lambertusparochie werken al jaren nauw samen bij de herdenking van de oorlogsslachtoffers op 4 mei. Deze samenwerking vloeit ook door naar het evenement Bevrijdingsplein wat al meerdere jaren als  toegevoegde waarde voor Rosmalen wordt gezien. Zeker met het oog op de viering van 80 jaar bevrijding in 2024; “In 1944 hun strijd, nu jouw vrijheid”.

Bewust is gekozen voor de term Bevrijdingsplein in plaats van -festival; “Daardoor raak je meer de essentie van het vieren van vrijheid in plaats van een feestje met muziek.” Daarbij is er een dagprogramma met uitvoeringen van de Rosmalense verenigingen en het Rodenborch-College.

Het programma begint om 11.30 uur op de Driesprong en is gratis toegankelijk.

Voor alle ins- &outs zien: www.facebook.com/5meibevrijdingspleinrosmalen