Halloween in Rosmalen 2023

Hebben jullie afgelopen jaren ook zo genoten van Halloween? Wij wel! En daarom pakken we dit jaar ook weer groots uit. We vieren dit jaar Halloween van zaterdag 21 oktober tot en met zaterdag 28 oktober. 

Pumpkin Hunt

Uiteraard is er weer een Pumpkin Hunt! De gehele week is het mogelijk om de pompoenen te zoeken in de etalages van onze winkeliers. Ga je overdag langs of durf je het aan om in het donker te gaan zoeken? Vind alle 9 letters en puzzel net zolang je het juiste woord hebt gevonden. Lever je briefje in bij Hema, Etos of Moonen Schoenen en win mooie prijzen! 

Griezelige Selfie

Doe je best om een griezelige foto te maken en stuur deze in via info@welkominrosmalen.nl. Je kunt dit thuis doen, in het dorp bij de versieringen, in de scary photobooth bij Fotografie Sterre (hierover later meer) of met één van de griezels die tijdens de Halloween dagen rondlopen in Rosmalen. Leef je uit!

Best versierde huis

Woon je in het centrum van Rosmalen en heb je je huis mooi in de Halloween sferen versierd? Dan kun je meedoen aan de verkiezing van het best versierde huis. Inzenden kan via de Wijkraad.

Spannendste verhaal

´Wie of wat spookt er rond op de zandverstuiving van Rosmalen?´ In samenwerking met Boekhandel de Omslag dagen we je uit om het beste scenario voor volgend jaar te schrijven, gebaseerd op deze vraag. De eerste prijs bestaat uit een gratis ticket voor 1 auto bij de Halloween film (16+, 19:00) van de Drive In Bioscoop op zaterdag 21 oktober en zal worden uitgereikt op 18 oktober. De 2e en 3e prijs zullen na de Halloween periode worden bekendgemaakt dus ook latere inzendingen maken kans op mooie prijzen.

Zaterdagmiddag 21 oktober

Op deze zaterdagmiddag trappen we af. Er is een hoop griezelige decoratie en van 12:00 tot 17:00 zal er een Halloween kindertrein rondrijden door het centrum van Rosmalen. De opstapplaats is aan de achterzijde van Grand Café Rosmaelen. Pas wel goed op, want het kan zomaar dat je wat enge figuren tegenkomt… 

    

Zaterdagavond 21 oktober

Let op! Vanwege de weersverwachtingen voor zaterdagavond m.b.t. harde wind en windstoten, heeft de organisatie besloten de Halloween Drive In Bioscoop van zaterdag 21 oktober te annuleren. Het mega blow-up airscreen (18 bij 13 meter) waarop de films zouden worden vertoond is namelijk niet geschikt voor deze harde wind. I.v.m. de veiligheid van de bezoekers en het risico op eventuele schade aan het scherm is dit het enige juiste besluit, ondanks alle voorbereidingen en inspanningen. De organisatie gaat in overleg met de gemeente ’s-Hertogenbosch en andere betrokken partijen kijken naar een nieuwe geschikte datum op korte termijn. Deze zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

In de avond is er een Drive In Bioscoop op het Gildeplein. Voor de speciale Halloween editie is het grootste airscreen van Nederland in Rosmalen te vinden. De entree en het terrein zijn in thema aangekleed en door de scare actors heb je een echte 4D ervaring. Wie durft?

19:00 Halloween Movie, de film in deze categorie is spannend maar overleef je waarschijnlijk wel…

22:00 Horror Movie, vanaf begin tot het eind van deze film zit je op het puntje van je autostoel, alleen voor de échte horror fans!

Leeftijdsindicatie: 16+.

Voor meer informatie kijk op de website van Drive-in Den Bosch.

Vrijdagavond 27 oktober

Kom als je durft op vrijdagavond naar het centrum. De ultieme Halloween ervaring is wel in het donker toch? Van 17:00 tot 21:00 kunnen de echte Halloween liefhebbers hun hart ophalen. Pas je wel een beetje op? Er lopen een hele hoop griezelige types rond..

Griezelbus

Door de goede parkeergelegenheden in Rosmalen centrum is het mogelijk om met eigen vervoer te komen, maar je kunt natuurlijk ook de Griezelbus pakken. De haltes van de Griezelbus bevinden zich op de Driesprong en bij Windkracht 5 (Groote Wielen). Het kost 2 euro per rit en hij gaat van 17:00 tot 21:00 continu op en neer. Let op, bij Windkracht 5 zijn maar beperkte parkeergelegenheden dus we raden het aan om met de fiets of benenwagen te komen. 

Spooky Castle

Voor wie het aandurft hebben we weer een fantastisch spookhuis staan ter hoogte van de Apotheek in de Dorpsstraat. Een leeftijdsindicatie is hierbij lastig te geven. Vorig jaar hebben jong en oud zich hier vermaakt. 

Griezel Passage

Speciaal voor Halloween is het dit jaar 2 dagen lang niet de ´Vreeburg Passage´ maar de ´Griezel Passage´! De passage zal helemaal in het teken staan van Halloween en alle leeftijden zijn welkom om hier lekker te komen griezelen. 

Scary Photoshoot

Bij Fotogratie Sterre (Dorpsstraat 27b) is een Scary Photobooth aanwezig. Je kunt tussen 17:00 en 21:00 langs om een toffe foto te laten maken en wie weet win je hier de Griezelige Selfie wedstrijd wel mee. Voor deze activiteit is een eigen bijdrage van 1,95 euro verplicht. 

Halloween Disco Avond

Van 18:30 tot 20:30 is er bij Windkracht 5 een disco avond die helemaal in het teken staat van Halloween. Alle kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen zich hiervoor aanmelden. Meld je hier aan. Een kaartje kost 2,50 euro. 

Scary Zone

Op vrijdagavond van 21:00 tot 22:00 zal er rondom het spookhuis een Scary Zone worden ingericht. LET OP! Deze Fright Night is niet geschikt voor de jongste bezoekers, leeftijdsindicatie: 12+. 

Durf jij oog in oog te staan met de onheilspellende figuren die de duisternis bewonen? Betreed een wereld waar illusies je zullen misleiden. Uit het duister doemen monsters op: angstaanjagende clowns, één van hen gehuld in geheimzinnigheid en gedreven door een mysterieuze kracht…

Laat je door niets weerhouden en grijp deze kans om je angsten te overwinnen. NIGHTMARE UNLEASHED, een belevenis die je nachtrust zal tarten. Durf jij het aan? Kom naar het centrum van Rosmalen van 21:00 tot 22:00 uur en onderga een nacht die je nog lang zal heugen!

Zaterdagmiddag 28 oktober

Deze zaterdag is de laatste Halloween dag, maar zeker niet de minste! van 12:00 tot 17:00 zijn alle leeftijden welkom om nog een laatste keer goed te komen griezelen. 

Trick or Treat

Of er dit jaar ook een Trick or Treat is? Ja natuurlijk! Neem een emmertje of een tasje mee en ga op jacht naar snoepjes. Er zal nog een kleine plattegrond volgen waar de candy stations op aangegeven worden. 

Griezelbus

Ook op zaterdagmiddag is het mogelijk de Griezelbus te pakken. De haltes van de Griezelbus bevinden zich op de Driesprong en bij Windkracht 5 (Groote Wielen). Het kost 2 euro per rit en hij gaat van 12:00 tot 17:00 continu op en neer. Let op, bij Windkracht 5 zijn maar beperkte parkeergelegenheden dus we raden het aan om met de fiets of benenwagen te komen.

Halloween spelletjes middag

Zit de bus vol en moet je even wachten? Dat is helemaal niet erg, er is namelijk van 11:00 tot 17:00 een gratis Halloween spelletjesmiddag bij Windkracht 5. 

Spooky Castle

Voor wie het te spannend was op vrijdagavond om naar het spookhuis te komen hebben we deze natuurlijk ook staan op zaterdagmiddag. Ons jongste bezoekertje vorig jaar was één jaar oud en vond het heel leuk maar de ouders kunnen het beste inschatten of hun kindje dit wel of niet te spannend zal vinden. 

Griezel Passage

Speciaal voor Halloween is het zoals hierboven al aangegeven 2 dagen lang niet de ´Vreeburg Passage´ maar de ´Griezel Passage´! De passage zal helemaal in het teken staan van Halloween en alle leeftijden zijn welkom om hier lekker te komen griezelen. 

Scary Photoshoot

Bij Fotogratie Sterre (Dorpsstraat 27b) is ook op zaterdagmiddag een Scary Photobooth aanwezig. Je kunt tussen 12:00 en 17:00 langs om een toffe foto te laten maken en wie weet win je hier de Griezelige Selfie wedstrijd wel mee. Voor deze activiteit is een eigen bijdrage van 1,95 euro verplicht. 

Extra activiteiten

Zoals aangegeven pakken we extra groots uit dit jaar, en onze ondernemers ook! De activiteiten zijn te herkennen aan een spookje aan de buitenzijde. 

Laat je schminken bij Boutique Sparkle.

Zet een toffe glitter tattoo bij de Etos.

Maak als een echte juwelier een kralenketting bij Bol & de Bruijn.

Laat een veertje in je haar zetten bij Vol Verwachting (eigen bijdrage 1 euro gaat naar een goed doel).

Ga langs bij de Tovenaar voor de deur bij Moonen Schoenen voor griezelige verhalen.

Kijk hoe goed jouw balans is na al het schrikken en doe balans oefeningen bij Health Studio Adele. 

Ga griezelig Voethappen bij Het Voetencentrum.

Kom biologische lichaamsdelen proeven bij Zuiver Aarts.

Doe mee aan de Halloween Loterij bij ICI Paris XL.

Neem je huisdier mee en ga naar de Trick or Treat voor dieren bij Royalz Pets&Co.

Speel Halloween spelletjes bij Ons Bibelebontse Huisje.

Doe mee aan de Pannenkoeken versier wedstrijd bij Cafetaria J-Beez. Hierbij het tijdschema van deze wedstrijd:

12.30 uur kinderen van groep 1 en 2

13.00 uur kinderen van groep 3 en 4

13.30 uur kinderen van groep 1 en 2

14.00 uur kinderen van groep 3 en 4

14.30 uur kinderen van groep 5 en 6

15.00 uur kinderen van groep 7 en 8

15.30 uur kinderen van groep 5 en 6

16.00 uur kinderen van groep 7 en 8

16.30 uur prijsuitreiking