Nieuws

Uitreiking zaterdag 22 februari tijdens de intocht van Prins Dirk d’n Urste.

De Hannus d’n Heiboer trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich vrijwillig inzet voor Rosmalen in het algemeen en het Zandhazendurps carnaval in het bijzonder. Op carnavalszaterdag 22 februari mag Sjef van Creij (57) de trofee uit handen van Prins Dirk d’n Urste in ontvangst nemen tijdens de intocht op De Driesprong.

Sjef, rasechte Zandhaas, is getrouwd met Wilma van Kasteren en samen hebben ze twee dochters. In het dagelijks leven is Sjef automonteur en kartrekker bij de politieke partij Gewoon Gedreven. Sjef ontvangt de trofee voor zijn grote jarenlange nzet voor het Rosmalens Carnaval. 

Verdiensten

De lijst met verdiensten is groot. Het carnaval is Sjef dan ook met de paplepel ingegeven. Kent u hem niet als trompettist van CC De Kepkes, dan heeft u hem vast wel eens als Prins Josephus d’n Urste getroffen. Drie jaar lang zwaaide Sjef vol trots en toewijding de scepter over zijn Zandhazendurp en wist hij de commissaris van de Koning zo ver te krijgen om Zandhazendurp tijdens carnaval te bezoeken. Sjef is al jaren voorzitter van de Club van 111, de sponsorclub van Zandhazendurp nadat hij in die club ook al de rol van penningmeester en secretaris vervuld heeft. 

Muziek

In 1994 is Sjef samen met vrienden een instrument gaan leren en dat resulteerde in de oprichting van Team Plezier, een carnavalsclub die muziek maakte en een wagen bouwden. In 1996 stapte hij over naar CC De Kepkes, waar hij momenteel nog steeds muziek maakt. En wanneer nodig zingt Sjef voor u met veel plezier het Rosmalens volkslied; M’n Eigen Durpke. Daarnaast is hij regelmatig de gangmaker van de polonaise en dit jaar staat hij hoog in de Brabantse lijsten met zijn carnavalskraker ‘In Brabant hebben we nooit genoeg’ die hij samen met Frank Hoek gemaakt heeft.

55+ Carnaval

Naast het muziek maken organiseert hij samen met enkele ander commissieleden het 55+ Senioren carnaval op de dinsdagmiddag. Op dinsdag 25 februari wordt dit evenement vanaf 14.00 uur weer gehouden in De Kentering en het evenement is voor iedereen gratis toegankelijk. Sjef geeft aan zich zeer vereerd te voelen tot het illustere gezelschap van Hannus d’n Heiboer trofee winnaars toe te mogen treden.

logo Welkom in Rosmalen

Volg je ons al op Facebook?