Nieuws

Wat is KuBra-Art?

KuBra-Art is een uniek samenwerkingsverband van meer dan 140 getalenteerde Brabantse kunstenaars uit allerlei disciplines. De specialiteit van KuBra-Art is hedendaagse kunst en de collectie is veelzijdig; schilderijen, tekeningen, grafiek, fotografie, collages en bronzen, keramische, glazen, stalen en kunststof sculpturen in diverse stijlen. Door het bundelen van de expertises op kunst- en zakelijk gebied onderscheiden zij ons ten opzichte van de traditionele galerie; de gehele organisatie is in handen van de Brabantse kunstenaars. 

Nieuwe locatie

Mede door het enthousiasme van de kunstenaars, de inwoners, het centrum management Rosmalen, de winkeliers en vastgoedeigenaren heeft stichting KuBra weer haar eigen thuishonk, de KuBra-Art Galerie met een kleine galerie-winkel. Ze zijn sinds oktober namelijk gevestigd aan het adres Achter De Driesprong 9.

KuBra Kerst Route

In navolging op de succesvolle invulling van etalages van leegstaande panden en de ‘Alternatieve Kunstroute’ gaat stichting KuBra in de donkere decembermaand verder;

In de kerst-etalages van de winkels in het centrum van Rosmalen worden kunstwerken geplaatst met als startpunt het eigen thuishonk, de KuBra-Art Galerie, waar de routekaarten klaarliggen. Een route langs ruim 30 etalages is in deze tijd de meest veilige manier om van kunst te genieten en de kerstsfeer toch een beetje te ervaren. De route loopt tot en met 27 december 2020. 

Stichting KuBra stelt voor dit project de volgende doelen:

  • de kunstenaars, ook in deze tijd, zichtbaar laten zijn
  • de stadskern van Rosmalen nieuw leven inblazen
  • de bewoners rond de Kerst samenbrengen en motiveren om op een, voor dit moment verantwoorde wijze, samen kunst te ervaren, te maken en te ondergaan

Het project wordt ondersteund door de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Wijkraad en het Centrum Management van Rosmalen, Hermes Netwerk, de Postcodeloterij en de Bossche Winter.

De actuele routekaart met de deelnemende kunstenaars en winkels is beschikbaar in de KuBra-Art Galerie op adres Achter De Driesprong 9. Printen kan ook, hierbij de digitale pamflet:

 

logo Welkom in Rosmalen

Volg je ons al op Facebook?