[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22.3″ custom_margin=”0px|||” custom_padding=”0px||0px|||” fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row column_structure=”2_3,1_3″ _builder_version=”3.25″ max_width=”1200px” custom_margin=”0px|||” custom_padding=”0px|||||” use_custom_width=”on” custom_width_px=”1200px” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”2_3″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”1%|2%|1%|0%” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Banner | Nieuws ” _builder_version=”3.29.3″ header_font=”||||||||” header_2_font=”||||||||” header_2_text_align=”center” header_2_font_size=”24px” background_color=”#d12f77″ background_layout=”dark” custom_margin=”|||” custom_padding=”1%|||” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]
Nieuws
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst | Subtitel h2″ _builder_version=”3.29.3″ text_font=”||||||||” header_font=”||||||||” max_width=”100%” min_height=”16px” custom_margin=”||10px|||” hover_enabled=”0″ _i=”1″ _address=”0.0.0.1″]
Fred & Mark Dentz van Meneer Dentz
[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Tekst | Inhoud bericht” _builder_version=”3.29.3″ text_font=”|300|||||||” text_text_color=”#494946″ min_height=”660px” _i=”2″ _address=”0.0.0.2″]
Dat de heren Dentz ondernemers zijn, hebben ze nu al bewezen. Vader Fred en zoon Mark hebben hun krachten gebundeld en daarmee een bijzondere nieuwe zaak neer gezet op De Driesprong in Rosmalen. De samenwerking met familie maakt ze nog sterker.
Fred en Mark hebben veel ervaring, ieder in hun vakgebied. Mark werkt al 14 jaar in de horeca met veel plezier: ’Ik wilde iets voor mezelf beginnen, dat had ik altijd al in mijn gedachten.’
Toen er bij Fred, na 36 jaar werken in de gehandicaptenzorg, een einde aan zijn werkperiode kwam, werd er gesproken om samen iets te gaan ondernemen. Het idee begon bij een zaak als Brownies & Downies. Maar de heren wilden het in eigen handen hebben en zelf gaan opzetten. Sam, de vriendin van Mark, sloot zich samen met haar ouders, Geert en Wilma, aan. Zo ook de moeder van Mark, Petra. En met hun hulp moest het helemaal lukken.
Het oog viel eerst op het oude pand van de ABN maar daar werd geen horecavergunning voor verleend. Toen ze te horen kregen dat het huidige pand te koop stond waren ze eigenlijk te laat en was het pand al vergeven. Maar een paar dagen later werden de heren gebeld dat het pand weer beschikbaar was. Op dat moment viel alles samen en is het gaan rollen..
Samenwerking
Mark: ’We hebben met z’n zessen hard gewerkt om alles op tijd af te krijgen, het was even aanpoten.’ Sam is grafisch vormgever en had al 12 plattegronden klaar liggen en verschillende moodboards voor de uitstraling van het bedrijf. ‘Sam bracht al onze ideeën bij elkaar. En elke keer als ze met een voorstel kwam, waren we allemaal enthousiast.’ Er was veel overleg met elkaar, waarbij ieder zijn eigen inbreng had. En gelukkig waren ze het veel met elkaar eens: ‘Bijvoorbeeld bij het uitzoeken van de vloer, wisten we alle zes meteen dat het deze mooie houten vloer moest worden. We hebben een prettige samenwerking’. Uiteindelijk is in 35 dagen het hele pand gestript en opnieuw opgebouwd.
Opening
Zaterdag 4 januari was de feestelijke openingsdag van Meneer Dentz. ‘Het was niet normaal druk en heel gezellig. Ik had het druk verwacht, maar niet zo druk. Iedereen was erg enthousiast over de warme uitstraling van de zaak.’ Mark keek er naar uit om te gaan werken in zijn eigen zaak. De volgende dag was het dan ook zo ver en was Meneer Dentz officieel geopend.
In de eerste week was iedereen erg nieuwsgierig naar de nieuwe zaak, want het zat buiten en binnen helemaal vol. Fred en Mark schakelden daarom hulp in van meer familie en ook zij hadden geen moment om stil te staan. ‘Als we blijven draaien zoals afgelopen week en de mensen met een positief gevoel weer naar huis gaan, dan komt het helemaal goed.’ Lacht mark. Bistro Meneer Dentz heeft 44 zitplaatsen binnen en buiten een verwarmd terras.
Kanjers
De bistro wordt overdag gedeeltelijk gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Op dit moment werken er twee kanjers in de bediening: Floor en Merel. En een kanjer in de keuken: Tess. De dames studeren alle drie voor niveau 1 in horeca en hebben al wat horeca ervaring. Met ondersteuning van Fred en Mark zullen zij het merendeel van de zaak runnen. Zo creëren de heren een dagbesteding voor mensen met een beperking. Dat maakt Meneer Dentz extra bijzonder. Op dit moment is er nog plek voor kanjers. Dus als er mensen op zoek zijn naar een plaats voor dagbesteding, dan kan je contact opnemen met Meneer Dentz.
Wat de pot schaft
Naast alle dagen lunch, verzorgt Meneer Dentz op vrijdag en zaterdag -avond een diner. Dit is één menu wat elk weekend wisselt. Een nieuw concept wat we in Rosmalen nog niet kennen, dat maakt het ook zo bijzonder. Op de website van Meneer Dentz kan je het menu van dit weekend bekijken. Zin in? Dan kan je lekker aanschuiven. Reserveren van tevoren is wel gewenst, want vol = vol. Daarnaast verzorgt Meneer Dentz ook High Tea en High Wine. Voor alle informatie kan je terecht op de website: www.meneerdentz.nl.
[/et_pb_text][et_pb_post_nav in_same_term=”off” _builder_version=”3.29.3″ _i=”3″ _address=”0.0.0.3″][/et_pb_post_nav][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”3.25″ background_color=”#f6f6f5″ custom_padding=”1%|2%|1%|0%” _i=”1″ _address=”0.0.1″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_sidebar area=”sidebar-1″ _builder_version=”3.29.3″ background_color=”#f6f6f5″ custom_margin=”||8px|5%” custom_margin_last_edited=”on|desktop” custom_padding=”||” _i=”0″ _address=”0.0.1.0″][/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.29.3″ fb_built=”1″ _i=”1″ _address=”1″][et_pb_row _builder_version=”3.29.3″ _i=”0″ _address=”1.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.29.3″ _i=”0″ _address=”1.0.0″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]