Nieuws

Iedereen bedankt voor de overweldigende leuke reacties op wederom een zeer geslaagde Halloween periode. Elk jaar zijn er meer mensen op de been en krijgen we meer en meer inzendingen. We zitten alweer boordevol energie en ideeën voor volgend jaar en hopen jullie daar allemaal weer te zien.

Maar nog even terug naar dit jaar..

Natuurlijk hebben we ook nu weer een aantal winnaars. Er zijn 3 kindjes gekozen uit de (hele grote!) ton met goede antwoorden van de Pompoen Speurtocht, één iemand heeft de prijs voor leukste/griezeligste selfie gewonnen en er is een heel spannend verhaal wat er met een mooie prijs vandoor gaat.

Allereerst, de winnaars van de Pompoen Speurtocht:

– Taleena Yako

– Mila Janssen

– Raf Willems

Van harte gefeliciteerd! Er zal contact met jullie worden opgenomen in verband met het ophalen van de prijzen.

De volgende winnaar is de winnaar van de leukste/griezeligste selfie…… Nova Huijben!

halloweenwinnaarrosmalen

Wauw Nova, wat zagen jij en je moeder er FANTASTISCH uit! De jury was er unaniem over eens. Chapeau. Ook met jou zal contact worden opgenomen in verband met het ophalen van de prijs.

En dan het winnende verhaal.

Het Welkom-in-Rosmalen team, de voorzitter van Centrum Management en natuurlijk voorzitter van de jury Margot Osse (eigenaresse van Boekhandel de Omslag) hebben alle verhalen beoordeeld en een winnaar gekozen.

Het is geschreven door een dame van 10, ze zit in groep 7 van KC De Hoven en volgens ons hebben we hier te maken met een echte schrijfster in de dop…

Proficiat Elin de Bruijn!

Je hebt een spannend en beeldend verhaal geschreven en als toegift er ook nog eens een rebus in verwerkt. Heel erg creatief en leuk gedaan. Ook met jou nemen we contact op in verband met het ophalen met de prijs.

Lees verder voor het verhaal van Elin:

Klaar om Halloween te lopen!

Het was nog vroeg in de ochtend op 31 oktober. Buiten was een hele harde storm en bliksemschichten knalden! Een meisje, genaamd Elin, schrok wakker. Ze keek naar haar gordijnen en ze zag de bliksemschichten door de hoeken van haar gordijnen heen, kaboom-kabamToen dacht ze aan: ‘ Vanavond is het Halloween! ‘. Ze kwam meteen haar bed uit en ging in de badkamer de kruk halen. Ze ging op de kruk staan en graaide door de bak

 

met Halloween-spullen die op de bovenste plank stond. Uit de bak haalde ze een skeletten-pak. Ook vond ze nog een skeletten-hoofd, die kon er ook nog wel bij. Samen met nog een nep-zaag en nep-bloed was haar Halloween-outfit voor vanavond al helemaal compleet! Ze hing haar pak over de rand van haar bed. Ze zocht ook nog in de bak naar een Halloween-snoepbakje. Daar kan ze vanavond dan al het snoep in doen! Die zette ze ook nog erbij. Nu alleen nog wachten tot vanavond…

Die avond, toen Elin en haar gezin zaten te eten, was de hele straat al versierd voor Halloween, ook de straat van ElinElin kon nu echt niet meer wachten! Haar moeder zette net een bord Halloween-pasta met wat bloederige-tomatensaus neer toen het licht ineens uitsprong, pats! Ineens was het pikkedonker!

Even later nadat ze wisten dat er door de onweer en de storm die er nog-steeds was een stroomstoring was, werd er opeens op de deur gebonkt… Elin kon zich niet meer inhouden en gilde het uit van angst…! Ze wist niet meer wat haar overkwam! Ze stond op van haar stoel en pakte een speelgoed-zwaard uit de speelgoedmand en rende zo snel mogelijk naar de deur waar op gebonkt werd… Er stond iemand in een bloederig-rood-vampieren-pak voor hun deur met één scherpe, puntige tand. Diegene had een zaag in zijn handen waar (zogenaamd) bloed op zat. Het duurde best wel lang voordat Elin de deur open durfde te maken, dus begon de vampier weer tegen de deur te trappen met één afgebrokkelde, houten voet en met één voet waar hij een bloederig-rode-sok met (zogenaamd) bloed aan droeg. Toen schreeuwde de vampier: ‘ opendoen! ‘.

Elin rukte de deur open en rende daarna zo snel mogelijk naar de bank om zich daarachter te verstoppen. Ondertussen kwam de Vampier hun huis binnen en kwam naar de eettafel met de zaag. De vampier spuugde ook nog eens bloed (ketchup) op de grond in hun hele huis! Elin’s zusje, Lexi, begon heel hard te krijsen en rende naar boven, maar de vampier trok haar terug, tilde haar op en zette haar in de woonkamer neer… Toen deed de vampier zijn bloederig-rode-vampierenmasker opeens af… Wie zou het zijn?…

(verhaal gaat verder onder de rebus)

halloweenrebus

Oom Leo! ‘Ik wil met jullie meelopen!‘ Elin vond het heel leuk! ‘Oh nee, snel! De Halloween-tocht begint bijna!’. Elin rende vlug naar boven en trok haar skeletten-pak aan  en pakte haar Halloween-snoepbakje. En toen Elin weer beneden was vroeg ze aan oom Leo: ‘Wil jij tijdens het lopen de zaag die je net had bijhouden, dun kun je onderweg mensen laten schrikken?‘ Oom Leo vond het leuk. En daar gingen ze met z’n allen, trick-or-treaten!